ДІЯЛЬНІСТЬ МОЛОДІ В МІСЦЕВИХ ЗМІ. СПРИЙНЯТТЯ МІСЦЕВИХ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ І СТВОРЕННЯ ЇХНЬОГО КОНТЕНТУ В ПОЛЬЩІ І ЛАТВІЇ – ОГЛЯДОВІ ДОПОВІДІ

  • Агнешка Рогуська

Анотація

Наступна стаття є результатом більш ніж дворічного періоду емпіричних, кількісних і якісних досліджень, проведених у Польщі та Латвії в 2014 – 2015 роках на основі попереднього пілотного проекту. Науково-дослідна робота виконувалася протягом трьох візитів до Латвії: двічі під час наукового стажування в Університеті Даугавпілса в 2014 році і Ризький Академії підготовки вчителів і управління освітою з подальшим візитом до Риги у межах програми Erasmus + до Академії підготовка вчителів і управління освітою в 2015 році. Аналогічні дослідження були проведені в Польщі протягом цього періоду. Аналіз і обробка даних стосувалися сприйняття функціонування місцевих засобів масової інформації молодими людьми 20 – 26 років та їхньої особистої участі у цих ЗМІ в широкому розумінні цього слова. Цікавим був той факт, як молоде покоління розуміє місцеву демократію побачену через кут сприйняття місцевих засобів масової інформації. Дослідження проводилося серед групи зі 160 поляків, які живуть в одному регіоні, – околиці Седльце і Варшави, а також серед 108 латвійських респондентів околиці Даугавпілса та Риги. Методом дослідження було діагностичне спостереження, а прийомом – анкета з використанням бланку анкети в якості інструменту, включаючи закриті і відкриті питання. Стаття містить короткий вступ, який знайомить з функціонуванням системи засобів масової інформації в Польщі і Латвії.

 

Ключові слова:

місцеві засоби масової інформації; засоби масової інформації в Польщі; засоби масової інформації в Латвії; медіа-освіта; молодь в засобах масової інформації; місцева демократія.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2017-02-27
Номер
Розділ
Статьи