РОЛЬ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ В ПРОЦЕСІ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ В ПОЛІКУЛЬТУРНОМУ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОМУ СЕРЕДОВИЩІ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

  • К.В. Антонова

Анотація

Антонова К.В. Роль комунікативної компетенції в процесі соціалізації іноземних студентів в полікультурному навчально-виховному просторі вищого навчального закладу. В статті розглянуті крос-культурні компетенції особистості, проаналізовані особливості спілкування та специфіка мовного та ділового етику іноземних студентів в залежності від національно-етнічної приналежності, виділені складові продуктивної комунікативної компетенції іноземних студентів в полінаціональному навчально-виховному середовищі. Проведений аналіз дав змогу виявити блок гуманітарних дисциплін, які впливають на формування комунікативної компетенції іноземних студентів, що в свою чергу сприяє та прискорює процес соціалізації іноземних студентів в новому соціумі.

Ключові слова: крос-культурні компетенції, комунікативна компетенція, компетенція спілкування, мовний етикет, діловий етикет, соціалізація.

 

 

Литература

 

Зимняя И.А. Ключевые компетенции – новая парадигма результата образования / И.А.Зимняя // Высшее образование сегодня. – 2003. – №5. – С. 34-42.

Bachman L. Fundamental considerations in language testing / L.Bachman. – Oxford: Oxford University Press, 1990.

Емохонова Л.Г. Мировая художественная культура: учебное пособ. / Л.Г.Емохонова. – М.: Академия, 2001. – 544 с.

Трошин Ю. А. История стран Азии и Африки в новейшее время. 1918-2000 / Ю.А.Трошин. – М.: Весь Мир, 2004. – 594 с.

Культура русской речи / [И.В.Космарская, Л.М.Рощина, А.К.Руденко, М.П.Яковлева]. – М.: МГЛУ, 2006. – 243 с.

 

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

К.В. Антонова
викладач кафедра української мови та гуманітарних наук ДЗ „Луганський державний медичний університет”
Номер
Розділ
Статьи