ПРОБЛЕМИ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТИ В СТРУКТУРІ АНТРОПОЛОГІЧНОГО ПІДХОДУ

  • С.О. Татаринова
  • В.В. Левчук

Анотація

Татаринова С.О., Левчук В.В. Проблеми інформатизації освіти в структурі антропологічного підходу. В статті піднімаються проблеми інформатизації освіти  та місця людини в цьому процесі. Розглянуто як позитивні так і негативні чинники  інформаційного впливу на становлення людини. Простежено зміну уявлень про інформатизацію та визначено місце і сутність інформації в сучасному соціумі.

Ключові слова. Суспільство, людина, особистість, антропологія, інформація, інформатизація, медіатизація, комп’ютеризація, інтелектуалізація, ІКТ, вплив, розвиток, становлення, культура, виховання, навчання.

 

 

Литература

 

Антропологічний вимір якості сучасної вищої освіти: проблеми методології, досвід, рецепції: моногр. / авт. кол. за заг. ред. І.П.Аносова, Т.С.Троїцької. – Мелітополь: ТОВ «Видавничий будинок ММД», 2010. - 488 с.

Жугастрова О.В. Освіта в інформаційному суспільстві / О.В.Жугастрова // Комп’ютер у школі та сім’ї. – 2010. - №4. – С.52-53.

Лунячек В.Е. Інформатизація управління освітою в Україні: тенденції в контексті глобального розвитку / В.Е.Лунячек // Комп’ютер у школі та сім’ї. – 2010. - №3. – С.43-47.

Огурцов А.П. Педагогическая антропология: поиски и перспективы / А.П.Огурцов // Человек. – 2002. - №1. – С.34-38.

 

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографії авторів

С.О. Татаринова
кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри загальної психології Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького
В.В. Левчук

магістр, асистент кафедри загальної психології Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького

Номер
Розділ
Статьи