УЗАГАЛЬНЕНА ТОЧНІСТЬ ЯК ПОКАЗНИК ЯКОСТІ СИСТЕМ ОБРОБКИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДАНИХ ПРИ АНАЛІЗІ ШОРСТКОСТІ В АВІАБУДУВАННІ

  • І.В. Мірошниченко

Анотація

Інформаційні технології, що використовують концепцію узагальненої точності систем обробки експериментальних даних, які характеризується обліком сукупності показників теорії вимірів і надійності, з визначенням заводозахищеності (заводостійкій) і електромагнітної сумісності, можуть бути використані при проектуванні систем для виміру параметрів сигналів і перешкод різних видів. Дослідження характеристик проблемних областей авіації (Problem area - PRAR) неможливі без знання властивостей вимірювальних сигналів і перешкод на вході систем обробки експериментальних даних (СОЕД), найчастіше описуваних імовірнісними характеристиками.

Більшість методів дослідження PRAR передбачають роботу тільки з ймовірнісними характеристиками сигналів, математичними моделями яких є випадкові процеси-PRAR, що описують, перешкоди при передачі сигналу.

При роботі з детермінованими сигналами, таких як прямі виміри шорсткості поверхонь та деяких інших, отримані сигнали є сумішшю вимірного детермінованого сигналу та перешкод отриманих від дії середовища на сигнал (затухання сигналу).

Концепцією узагальненої точності може слугувати основою для розробки методичного, програмного та технічного забезпечення статистичних багатоканальних та багатофункціональних систем обробки експериментальних даних при дослідженні шорсткості виробів авіаційної техніки з заданою похибкою, а метрологічна атестація та верифікація програмного забезпечення та перевірка можливостей статистичних вимірів можуть проводитись по заданим правилам.

Ключові слова: математична модель, інформаційні технології, узагальнена точність, система обробки експериментальних даних.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-09-08
Як цитувати
Мірошниченко, І. (2020). УЗАГАЛЬНЕНА ТОЧНІСТЬ ЯК ПОКАЗНИК ЯКОСТІ СИСТЕМ ОБРОБКИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДАНИХ ПРИ АНАЛІЗІ ШОРСТКОСТІ В АВІАБУДУВАННІ. Сучасні проблеми моделювання, (19), 111-116. https://doi.org/10.33842/22195203/2020/19/111/116

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають