ВИКОРИСТАННЯ КРИПТОАКТИВІВ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

  • І.В. Сегеда Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (Україна) https://orcid.org/0000-0003-1958-4985
  • Л.І. Кублій Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (Україна) https://orcid.org/0000-0002-1015-3209

Анотація

У роботі розглянуто питання дослідження та розробки єдиної  децентралізованої системи благодійних внесків криптоактивами на підтримку й відновлення України. Проведено теоретичний аналіз існуючих рішень для зберігання й пасивної роботи заблокованих криптоактивів у децентралізованих фінансових протоколах. Такими рішеннями є технологія пулів ліквідності та використання протоколів кредитування, які дають можливість вносити кошти та отримувати натомість річний дохід, також дають можливість позичати криптоактиви під заставу внесених активів. 

Визначено обчислювальні методи, засоби, правила та необхідні функції децентралізованого протоколу для підтримки спроможності обміну заблокованих коштів як благодійних внесків та отримання прибутку від них для заохочування користувачів до використання цього способу електронної благодійності. 

Запропоновано поєднання кількох методик, що надає можливість створення протоколу для внесення електронних коштів у пули ліквідності під заставу з подальшим отриманням відсоткового доходу з їхнього використання. Також, слід зазначити, що залучення нових активів призведе до зростання активності їхнього використання, що у свою чергу, сприятиме залученню нових користувачів до системи шляхом розповсюдження цих активів серед децентралізованого світу. 

Розроблено архітектуру і програмну реалізацію децентралізованої системи. Враховуючи, що для даної системи  необхідно виконувати швидку обробку запитів, для збільшення продуктивності системи необхідно залучити технології рендерингу веб-сторінок на сервері та статичної генерації. 

Оскільки система передбачає розробку за рахунок децентралізованих технологій, то це буде зроблено за допомогою використання смарт-контрактів як серверної частини. Обрано також мову розробки та бібліотеку, яка допомагатиме при розробці й тестуванні засобів смарт-контракту. Створена децентралізована благодійна система працюватиме як сучасний банк, надаючи заробіток у вигляді нових активів провайдерам ліквідності після внесення ними коштів та залучення їх у благодійних справах.

Ключові слова: блокчейн, криптовалюта, криптоактиви, пул ліквідності, децентралізовані системи, смарт-контракт

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2023-07-10
Як цитувати
Сегеда, І., & Кублій, Л. (2023). ВИКОРИСТАННЯ КРИПТОАКТИВІВ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ. Сучасні проблеми моделювання, (25), 193-201. https://doi.org/10.33842/2313-125X-2023-25-193-201