«ГАБРІЕЛЬС ГАРТЕН»: ПРАКТИКИ НА ПРИРОДІ В РОБОТІ З ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМИ.

  • Надя Лобнер

Анотація

Статтю присвячено розгляду роботи компанії з освіти дорослих «Габріельс Гартен», яка була заснована в 2014 р. у Зальцбурзі. Цілі проекту – зорієнтувати у знаннях про стрес, про те, як знайти свій шлях, шукати, йти, щоб зміцнити сили людини у випробуваннях.

Автор намагається відповісти на питання: що робить людину життєрадісною, що допомагає їй відновитися після катастрофи? Відповіді на ці питання та практичні шляхи вирішення проблем ресоціалізації автор пропонує зреалізовувати як за допомогою психологічних методик (через фахівців у галузі неврології та психотерапії), так і через учених-славістів.

Спілкування з природою, на думку автора, чинить зцілювальний вплив на психіку людини, впливає позитивно на її стосунки з іншими людьми та, перефразовуючи слова Еріха Фромма, природні практики можуть нам як людям допомогти в тому, щоб розвивати «мистецтво любові».

Ключові слова: переселенці, ресоціалізація, психологічні методики, розмовні практики, комунікований «гардинг», практики на природі, екскурсії.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2017-06-30
Номер
Розділ
Articles