ПАРАМЕТРИЗАЦІЯ БАГАТОВИМІРНИХ ГЕОМЕТРИЧНИХ ОБ’ЄКТІВ МЕТОДАМИ ТОЧКОВОГО ЧИСЛЕННЯ БАЛЮБИ-НАЙДИША

  • В. М. Верещага
  • К. Ю. Лисенко
  • А. В. Найдиш
  • І. Г. Балюба

Анотація

Розвиток нових високотехнологічних виробництв та відповідного обладнання для них, потребує ефективної роботи середовища, у якому вони функціонують, тобто, кожний високотехнологічний суб’єкт господарювання буде ефективно функціонувати лише за наявності системи керування його діяльністю. Як правило, господарюючі суб’єкти не мають таких систем, тому що існуючі математичні моделі для проведення економічних розрахунків потребують значних комп’ютерних потужностей і тому не можуть бути запровадженими на об’єктах.

Задачі, з якими стикаються господарюючі суб’єкти, як правило, є багатофакторними. У той же час, існуючі економіко-математичні моделі розв’язують багатофакторні задачі з певними обмеженнями. Виходячи зі сказаного, актуальною є задача створення математично формалізованого геометричного апарату для розв’язання багатофакторних задач. При цьому, програмна реалізація цього апарату не потребувала б застосування надпотужних комп’ютерів, а встановлювалась на комп’ютерах звичайних потужностей, які функціонують у офісах.

Розвиток формалізованого геометричного апарату моделювання та створення його програмної реалізації, для розв’язку багатофакторних задач, на комп’ютеризованих робочих місцях, особами, які приймають рішення щодо ефективного функціонування суб’єктів господарювання, є актуальною задачею.

Отже, подальша розробка композиційного геометричного моделювання (КГМ) дозволить значно розширювати можливості методу і створити теоретичні основи для подальших розробок у цьому напрямку.

Розвиток композиційного геометричного моделювання відповідає сучасним вимогам щодо створення моделей систем для суб’єктів господарювання та закладів місцевого рівня.

Отже, у даній роботі виконано аналіз методів геометричного та математичного моделювання, композиційного геометричного моделювання, точкового числення Балюби-Найдиша, які застосовуються у розробці багатофакторних моделей.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-06-13
Як цитувати
Верещага, В. М., Лисенко, К. Ю., Найдиш, А. В., & Балюба, І. Г. (2019). ПАРАМЕТРИЗАЦІЯ БАГАТОВИМІРНИХ ГЕОМЕТРИЧНИХ ОБ’ЄКТІВ МЕТОДАМИ ТОЧКОВОГО ЧИСЛЕННЯ БАЛЮБИ-НАЙДИША. Сучасні проблеми моделювання, (15), 51-57. https://doi.org/10.33842/2313-125X/2019/15/51/57

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>