ДО ПИТАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ СПОСОБІВ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ КОНТРОЛЮ ГРАФІЧНИХ РОБІТ СТУДЕНТІВ

  • С. В. Залевський
  • І. Д. Пелеванюк

Анотація

В роботі розглядаються питання необхідності впровадження засобів дистанційного навчання для урізноманітнення можливостей спілкування викладачів і студентів.

Досліджуються вплив розвитку сучасних інформаційних технологій на організацію та проведення навчального процесу в системі вищої освіти.

Наводиться визначення поняття дистанційного навчання, перелічені основні способи його проведення та переваги по відношенню до традиційних методів співпраці викладача і студента.

В роботі розглянуто особливості впровадження нових технологій передачі інформаціі для проведення контролю виконання студентами технічних спеціальностей самостійних робіт.

Запропоновано засіб уніфікації форматів представлення графічної інформації для надання викладачу можливості вільно обирати засіб її обробки, користуючись найбільш зручним варіантом.

Наведено приклад діалогу і розглянуті переваги, які дає така огранізація інтерактивного спілкування викладача і студента. Відмічаються нові можливості такого підходу з точки зору забезпечення гнучкості проведення індивідуальних консультацій.

Для проведення інтерактивного діалогу та індивідуального віддаленого контролю якості виконання студентами технічних спеціальностей  самостійних робіт пропонується застосування мессенджерів, як можливих способів дистанційного навчання, що в змозі забезпечити високу мобільність учасників діалогу.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-06-13
Як цитувати
Залевський, С. В., & Пелеванюк, І. Д. (2019). ДО ПИТАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ СПОСОБІВ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ КОНТРОЛЮ ГРАФІЧНИХ РОБІТ СТУДЕНТІВ. Сучасні проблеми моделювання, (15), 80-85. https://doi.org/10.33842/2313-125X/2019/15/80/85