МОЖЛИВІ ШЛЯХИ РОЗВИТКУ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ

  • В. П. Юрчук
  • А. Г. Козловський

Анотація

Приймаючи участь у міжнародних стажуваннях, програмах обміну, ми повертаємось в свої вищі навчальні заклади , щоб донести до наших студентів  ті знання, які здобуті та використовуються у цілому світі. Виконуючи таке завдання (до речі зовсім не просте), нам необхідно реалізувати ті ідеї та наміри, що зроблять в перспективі значний внесок у глобальний розвиток науки та техніки в нашій країні. Тому для розвитку вказаних рекомендацій та виконання вищеописаних цілей, які обґрунтовані новизною та порядком впровадження в освітній процес наших вищих навчальних закладів, здійснення вищеописаних цілей потрібно розпочати із здійснення першого кроку становлення, тобто удосконалення системи освіти шляхом переформування процесу навчання в наших інститутах та університетах під потреби сучасного ринку праці.

Виконуючи постановку даного завдання,  у статті висвітлено аспекти проблематики у існуючій системі освіти у вищих навчальних закладах України, розкрито старі та нові принципи  методики викладання, розглянуто засади розвитку освітнього процесу у вищих навчальних закладах на основі введення інновацій, пошуку ефективних підходів викладання та ліквідації розбіжностей, що склалися в результаті неможливості повного застосування Болонського процесу в навчальних установах. Зокрема зосереджено значну увагу на груповій формі навчання як виду організації навчального процесу, розкрито його принципи та наведено основні засади його організації. У статті також описано інші, важливі та ключові фактори розвитку та модернізації освіти в Україні.

Також приділено важливу роль процесу формування новітньої бібліотеки,  як основної бази отримання знань для студентів, вжито інших рекомендацій,  наукових методик та засобів для проведення «внутрішніх» реформ в «навчальних одиницях» різних рівнів акредитації. Показано також процес запозичення деяких аспектів та наслідування форм навчання західноєвропейських університетів, що сформували власні підходи до високої організації навчально-освітнього процесу, чим і зарекомендували себе на «світовій арені» серед інших провідних навчальних закладів Європи та світу.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-06-13
Як цитувати
Юрчук, В. П., & Козловський, А. Г. (2019). МОЖЛИВІ ШЛЯХИ РОЗВИТКУ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ. Сучасні проблеми моделювання, (14), 193-200. https://doi.org/10.33842/2313-125X/2019/14/193/200