МОДЕЛЮВАННЯ РОЗКРИТТЯ У НЕВАГОМОСТІ КАРКАСУ ПАРАБОЛІЧНОЇ АНТЕНИ З НАПЕРЕД ЗАДАНОЮ ФОКУСНОЮ ВІДСТАННЮ

  • Л. Л. Запольський
  • С. М. Шевченко

Анотація

В даній роботі продовжено дослідження, розпочаті в статті [1]. Стаття присвячена геометричному моделюванню можливого способу розкриття космічних антен параболічного типу, які встановлюються на космічних апаратах різного призначення. Адже перспективи розвитку радіоастрономії, сонячної енергетики, космічного зв'язку, дослідження земної поверхні та інших планет з космосу в даний час безпосередньо пов'язані з можливістю виведення в космос великогабаритних конструкцій.

Розглянуто геометричну модель розкриття в умовах невагомості каркасу параболічної антени з наперед визначеною фокусною відстанню з використанням стержневої конструкції, подібної чотирьохланковому маятнику. Переміщення ланок конструкції відбуваються завдяки дії імпульсів піротехнічних двигунів на кінцеві точки ланок.

Актуальність теми визначається необхідністю удосконалення та дослідження нових технологічних схем розкриття каркасів космічних інфраструктур. У тому числі каркасів параболічних антен, елементами яких є сім'я подібних співфокусних парабол, одержаних обертанням з певним кутовим кроком навколо спільної осі. Визначено параметри та початкові умови запуску руху чотириланкової стержневої конструкції з метою одержання необхідного розташування ланок. Показано, що для впроваджень варіантів інерційного розкриття необхідно застосувати комплект уніфікованих піротехнічних пристроїв, величини імпульсів яких визначаються координатами вектора U¢. Результати призначено для геометричного моделювання варіантів розкриття чотириланкових стержневих конструкцій в умовах невагомості.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-06-13
Як цитувати
Запольський, Л. Л., & Шевченко, С. М. (2019). МОДЕЛЮВАННЯ РОЗКРИТТЯ У НЕВАГОМОСТІ КАРКАСУ ПАРАБОЛІЧНОЇ АНТЕНИ З НАПЕРЕД ЗАДАНОЮ ФОКУСНОЮ ВІДСТАННЮ. Сучасні проблеми моделювання, (15), 86-92. https://doi.org/10.33842/2313-125X/2019/15/86/92

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>