НЕДОЛІКИ ТА ПЕРЕВАГИ АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ КОНТРОЛЮ РЕСУРСІВ

  • В.В. Ванін
  • О.В. Залевська
  • К.В. Горбатенко
  • Д.В. Cпірінцев

Анотація

В роботі розглядаються автоматизовані системи (АС) контролю використання ресурсів об’єкту та запропоновано схему класифікації таких систем на основі аналізу їх недоліків та переваг. Автоматизовані системи контролю охоплюють досить різні об’єкти за своїм характером,  побудовою, структурою та змістом. Саме з цим пов’язана складність об’єднання всіх автоматизованих систем в єдину структуру. На даний час не існує затвердженої універсальної класифікації автоматизованих систем контролю. Існуючі класифікації будуються на властивостях та ознаках самих систем. Така класифікація не надає повне уявлення про їх організацію, інтегрованість з іншими підсистемами,  оцінки та аналізу ефективності їх впровадження таких систем. Вони містять інформацію про вузьку сферу впровадження автоматизованих систем контролю ресурсів, наприклад: рівень або сфера діяльності, рівень автоматизації процесів управління, ступінь централізації обробки інформації та за ступінь інтеграції функцій. Для різних підприємств,  для кожної сфери обслуговування, як правило, розробляють власну автоматизовану систему. Такі системи мають включати в себе аналіз, збір та обробку інформації про досліджуваний об’єкт та систем, що з ним пов’язані. В процесі впровадження таких систем постає питання ресурсного забезпечення об’єкта  спеціальною технікою, що могла б забезпечити функціонування системи без помилок під час зібрання інформації, оскільки це має відбуватись постійно.

Запропонована структура класифікації автоматизованих систем на онові їх недоліків та переваг створює можливості для розширеного оцінювання ефективності їх впровадження на підприємстві, установах, заводах ті інших об’єктів. Перевагами є автоматизований збір та обробка інформації, збереження даних в пам’яті ЕОМ, можливість формування звітної інформації та майже повна відсутність людського чинника в процесі роботи.

Ключові слова: автоматизована система контролю, переваги, недоліки, класифікація автоматизованих систем.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2020-02-03
Як цитувати
Ванін, В., Залевська, О., Горбатенко, К., & CпірінцевД. (2020). НЕДОЛІКИ ТА ПЕРЕВАГИ АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ КОНТРОЛЮ РЕСУРСІВ. Сучасні проблеми моделювання, (16), 76-82. https://doi.org/10.33842/2313-125X/2019/16/76/82

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 > >>