СЕМЕСТРОВИЙ КОНТРОЛЬ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ З КУРСУ «ІНЖЕНЕРНА ГРАФІКА ТА CAD СИСТЕМИ» В РЕЖИМІ 
ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЇ В СИСТЕМІ ATUTOR

  • В.І. Ковбашин Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя (м. Тернопіль, Україна). https://orcid.org/0000-0002-5504-1606
  • А.І. Пік Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя (м. Тернопіль, Україна). https://orcid.org/0000-0002-9855-7450

Анотація

Запропонований порядок проведення дистанційного оцінювання результатів навчання студентів з курсу “Інженерна графіка та CAD системи”, що грунтується на базі системи дистанційного навчання ATUTOR. В роботі подана поетапна організація дистанційного оцінювання результатів навчання з курсу “Інженерна графіка та CAD системи” в режимі веб-конференції. Продемонстровано послідовність семестрового контролю (залік, екзамен) за допомогою основних інструментів курсу з обов’язковою ідентифікацією студентів.

Заліковий контроль проводиться упродовж заліково-екзаменаційної сесії за результатами виконання усіх видів робіт, визначених робочою програмою навчальної дисципліни “Інженерна графіка та CAD системи”. Виконані завдання завантажуються студентами у електронний навчальний курс “Інженерна графіка та CAD системи” у “Скриньку завдань”.

Викладач рецензує та оцінює їх і виставляє відмітку “Зараховано”у “Скриньці завдань” студента до моменту виставлення заліку. Результати поточного (модульного) контролю виставляються викладачем у “Поточному журналі”, а семестрова оцінка – у “Підсумковому журналі”

Екзаменаційний контроль передбачає передекзаменаційну консультацію, яка проводиться в режимі веб-конференції за затвердженим розкладом, де викладач доводить до відома студентів інформацію, що стосується проведення екзамену.. Студенти можуть здавати екзамен шляхом складання екзаменаційного тесту або виконанням практичного завдання, або ж їх поєднанням і які є у електронній базі курсу.

Передбачено завантаження відповідей студентів на практичні завдання з використанням інструменту “Скринька завдань”у відповідні папки. Після завершення екзамену викладач блокує доступ до “Скриньки завдань”за допомогою інстументу “Кінцевий термін виконання”, а оцінка вноситься у “Підсумковий журнал”.

Ключові слова: веб-конференція, дистанційне навчання, інженерна графіка та CAD системи, комп’ютерна графіка, програма Atutor.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2023-07-10
Як цитувати
Ковбашин, В., & Пік, А. (2023). СЕМЕСТРОВИЙ КОНТРОЛЬ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ З КУРСУ «ІНЖЕНЕРНА ГРАФІКА ТА CAD СИСТЕМИ» В РЕЖИМІ 
ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЇ В СИСТЕМІ ATUTOR. Сучасні проблеми моделювання, (25), 123-130. https://doi.org/10.33842/2313-125X-2023-25-123-130