ОБЛИВОСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ПЛАТФОРМИ OPEN CONFERENCE SYSTEMS У НАУКОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

  • В. М. Верещага
  • О. М. Павленко
  • В. С. Єремєєв

Анотація

Наукова і науково-технічна діяльність у закладах вищої освіти(ЗВО) є невід'ємною складовою освітньої діяльності і здійснюється з метою інтеграції наукової, навчальної і виробничої діяльності в системі вищої освіти.  Підвищення якості наукової та науково-технічної сфери завжди потребує впровадження нових методів та використання новітніх  технічних засобів, що, зазвичай, вбачає необхідність у значних матеріальних затратах. Неодмінно, це стосується також питань ліцензування програмного забезпечення. Саме тому, більшість навчальних закладів, що стикаються з такою проблемою, розглядають можливість використання вільного програмного забезпечення. Одним із таких вільних проектів, що надають можливість впровадити новітні підходи до організації наукової діяльності, є Open Conference Systems (OCS). OCS є одним із найпоширеніших безкоштовних інструментів веб-публікації, що дозволяє значно підвищити якість та зручність проведення наукових конференцій, а також забезпечує повну веб-присутність її учасників.

У цій роботі проаналізовано головні аспекти використання системи відкритих конференцій, переваги та доцільність її використання у науковій діяльності закладів вищої освіти. Також наведено результати анкетування щодо проведення конференції з застосуванням системи OCS. Завдання дослідження: розгляд  поняття вільного програмного забезпечення; аналіз переваг використання вільного програмного забезпечення; дослідження системи відкритих конференцій Open Conference Systems; дослідження процесу інтеграції встановленої системи у наукову діяльність університету; підведення підсумків опитування серед учасників конференції, що було проведено засобами OCS.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2019-06-13
Як цитувати
Верещага, В. М., Павленко, О. М., & Єремєєв, В. С. (2019). ОБЛИВОСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ПЛАТФОРМИ OPEN CONFERENCE SYSTEMS У НАУКОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ. Сучасні проблеми моделювання, (15), 58-65. https://doi.org/10.33842/2313-125X/2019/15/58/65

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>