ВИВЧЕННЯ КУРСУ «ІНЖЕНЕРНА ГРАФІКА ТА CAD СИСТЕМИ» В РЕЖИМІ ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЇ В СИСТЕМІ ATUTOR

Анотація

Запропонована методика дистанційного вивчення курсу «Інженерна графіка та CAD системи», що грунтується на базі системи дистанційного навчання ATUTOR. В роботі подано поетапне вивчення курсу «Інженерна графіка та CAD системи» в режимі веб-конференції. Продемонстровано послідовність вивчення та освоєння основних інструментів курсу, а саме: створення конференції, назва, опис для яких груп створена, інструмент „Календар”, де вказано час проведення веб-конференції і який працює паралельно з електронним розкладом занять університету. Інструменти „Скринька завдань”, „Тести”, „Електронний журнал” дозволяють викладачу дистанційно перевірити правильність виконання графічних робіт в режимі діалогу із студентом, оцінити рівень знань студентів, сформувати семестрову оцінку та її виставити у електронний журнал. „Електронний журнал” доступний студенту в режимі перегляду, що дозволяє йому слідкувати за формуванням модульних та семестрових оцінок, а викладачу спрощує роботу при обраховуванні підсумкових балів та дозволяє видруковувати відомості. Веб-конференція дозволяє викладачу спілкуватися із студентом в режимі онлайн чат або скайп. Для полегшення самостійної роботи студента є можливість додавати презентації та відео уроки безпосередньо у текст лекцій чи вказівок до виконання практичних робіт, а також можливість запису онлайн занять. Доступна також пошта. Наведені ілюстровані приклади подання матеріалу для вивчення. Дистанційний курс «Інженерна графіка та CAD системи» дозволяє паралельно з веб-конференцією користуватися лекційним матеріалом, а також матеріалами практичних та лабораторних занять, які відображені у відповідних меню та розділах курсу. Є можливість постійно підтримувати контакт із аудиторією, зокрема використовуючи інструмент “Опитування” під час веб-семінару Відзначено переваги проведення занять в режимі веб-конференції перед традиційними методами навчання, що дає змогу спілкуватись зі студентами в прямому ефірі, зокрема і при вивченні курсу «Інженерна графіка та CAD системи»

Ключові слова: веб-конференція, дистанційне навчання, інженерна графіка та CAD системи, комп’ютерна графіка, програма Atutor.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.
Опубліковано
2021-06-16
Як цитувати
Ковбашин , В., Пік , А., & Захарчук , О. (2021). ВИВЧЕННЯ КУРСУ «ІНЖЕНЕРНА ГРАФІКА ТА CAD СИСТЕМИ» В РЕЖИМІ ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЇ В СИСТЕМІ ATUTOR. Сучасні проблеми моделювання, (21), 164-170. https://doi.org/10.33842/22195203/2021/21/164/170